NB! Popupmeny ligger skjult

Sandnes kommune satser på biogass

Skeiane ungdomsskole har valgt en 100% biogassløsning for oppvarming.
Dronebilde Skeiane ungdomskole
Skeiane ungdomsskole.

Sandnes kommune har et uttalt mål om å ha en grønn og miljøvennlig profil. Da Skeiane ungdomsskole i Sandnes skulle oppgraderes betydelig, valgte kommunen å satse på biogass. Biogassen produseres lokalt ved biogassanleggene på Mekjarvik og Grødaland, og gir en CO2-nøytral og partikkelfri løsning. Leverandør av biogassen er Lyse. Gassen distribueres i eksisterende rørnett.

Høy virkningsgrad

Energianlegget består av markedets mest effektive kondenserende kjeler, og kan levere varme med høy virkningsgrad hele året. Løsningen som er montert, er en Viessmann kaskadeløsning 6 x 100 kW, som gir et modulasjonsområde fra 20 kW til 600 kW.

Anlegget er det første nye anlegget som er basert på biogass. Løsningen som er levert til Sandnes kommune bygger på en kjent, trygg teknologi, og er svært driftssikkert.

Høy sikkerhet

Gasskompetanse har utviklet et sikkerhetssystem for gassdeteksjon, ventilasjon og avstengning. Det kommuniserer med SD-anlegg og BACnet som er standard i Sandnes Kommune. Systemet er også koblet til skolens brannvarsling, ved en utløst brannalarm stopper anlegget.

Bærekraftig og konfliktfri energi

Fra før har Sandnes kommune rehabilitert Stangeland Skole, Sandved skole, Buggeland Skole og den nye barneskolen som er under bygging på Figgjo vil få samme løsning som er valgt på Skeiane. – Vi er glade for at Sandnes kommune velger en framtidsrettet, grønn energiløsning, sier daglig leder Eilif Dahle i Gasskompetanse.  – Biogass er en bærekraftig og konfliktfri energi, som vi burde brukt i mye større grad. Gassen er et glimrende eksempel på sirkulærøkonomi, og transporteres til forbruker gjennom et rørnett som ligger i bakken i det meste av området vårt.

Anlegget er levert i samarbeid med Sig. Halvorsen.

Del saken: